Rendezvények biztosítása

 

A polgárőr a különböző állami, önkormányzati, egyházi, kulturális és helyi ünnepek alkalmával megrendezésre kerülő ünnepségek, sport- és egyéb, nagyobb tömegek mozgását jelentő rendezvények (március 15., augusztus 20., október 23., iskolakezdés, ballagás, halottak napja, gyalogos, kerékpáros és motoros felvonulások, futóversenyek, stb.) zavartalan biztosításában a rendőrség, vagy a rendezvény szervezőjének felkérésére vesz részt.


A rendezvénybiztosítási feladatok végrehajtásának keretében személyek, illetve forgalom elől elzárt területet őrizhet, a forgalom irányításában, a parkolás rendjének fenntartásában, a rendezvényre beléptetést végző személyek tevékenységének biztosításában közreműködhet.

 

A rendőrség, vagy a rendezésért felelős személy intézkedése alapján a zárt területen vagy helyen tartott rendezvényre belépő személyeket a testi sérülés okozására alkalmas tárgyak bevitelének megakadályozása érdekében azok bevitelének tilalmára figyelmeztethet.


Ha a polgárőr az általa biztosított rendezvényen annak céljával össze nem egyeztethető magatartást, tevékenységet, tárgyat észlel, arról köteles a rendezvény szervezéséért felelős személyt haladéktalanul tájékoztatni.

 

 

 

A polgárőrség az alap- és kiegészítő feladatok ellátása mellett jelentős időt fordít azon tevékenységekre is, amelyek a szolgálat ellátásának szakszerűségét, a lakosság körében történő népszerűsítését szolgálják. Ezek a feladatok több ezer önként vállalt órát igényelnek, amelyek a polgárőri feladatok sokmilliós társadalmi munkaórájának szerves részét képezik.

24 órás ügyelet

a gyömrői lakosokért